مسائكم فل ياأحلي بنات وحشتوني
سوف اقدم لكم نوع من المخلل اللي انا بحبه جدا وهو
مخلل الليمون
ولكن بطريقتي الخاصة والمبتكرة والصراحة اكلت ليمون مخلل كتير
ولكن مثل طريقتي مالقيت مش غرور ولكنها الثقة وكمان كل اللي يجي عندي
بيطلع من بيتي ومعه علبة ليمون مخلل وتلاقي أحبائي كل واحدة فيهن شايلة العلبة
ومحتفظة فيها كأنها درة ثمينه
ربي يوفق الجميع ويمتعهم بالصحة والعافيه
يلا انتوا كمان تعالوا خدوا برطمان ليمون حاجه كده تفتح النفس مع الاكل
المقادير متبوعه بالصور
اولا هانحتاج ليمون اخضر وليس اصفر مسلوق
وهذه صورته بعد ماسلقته وشقيته بالسكين م الوسط عشان الحشو
فلفل اخضر حار مغسول وشقيته بالسكين من اعلي
نحتاج كمان عصفر وده شكله
قرنفل
جزر مبشور وضيفت عليه العصفر والقرنفل وكمية من الملح وعصرت عليه ليمون
وكلها كميات تقريبيه يعني بالنظر
وده شكل الخليط شكله لذيذ
الطريقة
نحشي الليمون م الداخل بحشو الجزر السابق
مثل كده
ثم نضع ف البرطمان طبقة ليمون بعد ماحشيناه ثم طبقة فلفل حار
وهكذا حتي تنتهي الكمية
ثم نغمر الليمون بالماء وندوق الملح نشوفه مظبوط ولا لا ثم نضع ع الوجه قشر الليمون المعصور
حفاظا علي الوجه من التعفن
ثم نغلقه بإحكام ونتركه حوالي اسبوع
ووقتها تذوقي احلي ليمون مخلل
ومن عملي له المتكرر يعني هو موجود علي مائدتي بصفه يوميه
لاحظت الآتي
اولا حشو الليمون م الداخل بالجزر يمنع عنه المرارة لان الجزر يمتص المرارة
ثانيا الحشو فيه ملح مما يساعد علي تخليله بسرعه
ثالثا وجود الفلفل الحار يعطي لليمون بعض من الحرقان وهو سر لذته
هنا ليموني اللذيذ
وهنا قدمته مع المسقعه لذيذة جدا مع الليمون والخبز العربي
مع الفول والخبز الايراني
كله الحمد شغل بيتي
أتمني الموضوع يعجبكوا
وبعد ماخليتها خل ومخلل
حبيت اقدم لكم طبق فاكهه صنع ربي عشان تحلوا بعد الحوادق
وكمان عشان تعرفوا أني كريمه
عجبني ألوان الفاكهه قلت اصورها
وف الختام
في رعاية الله وامنه
ولاتنسوني من دعواتكم
والحمد لله الذي أطعمنا وسقانا وكفانا فكم ممن لا كافي له ولامأوي
اللهم انصر الاسلام والمسلمين في كل مكان
الله يوفقج وانشاء الله دوم الازدهار
ردحذف